Project Engineer Energy Transition

De ingenieur energietransitie ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe processen en verbetert bestaande productieprocessen, onder meer door energieproductie uit hernieuwbare bronnen. Je werkt aan economische en technische aspecten, die deze energietransitie ondersteunen.
Als ingenieur zorg je er voor dat de installaties en processen de geldende milieuwetten respecteren volgens de vooropgestelde bedrijfsdoelstellingen én onze klanten tegelijkertijd concurrerend laten blijven.

Je belangrijkste missie is het begeleiden van de energietransitie. Daarom werk je in het project team van een project manager met ingenieurs en designers aan de analyse, optimalisatie, modernisering én implementatie van energie-intensieve installaties, bijvoorbeeld door gebruik te maken van doorgedreven warmterecuperatie of het gebruik van hernieuwbare energie. Je kan ook werken aan technische analyses  waarbij we op zoek gaan naar mogelijkheden tot het verbeteren van de prestaties van bestaande processen en de identificatie van nieuwe oplossingen en energiebronnen.

De functie vereist de volgende multidisciplinaire vaardigheden:

  • Het vereist een grote technische beheersing, met name op vlak van thermodynamica en elektriciteit.
  • Weten hoe te anticiperen  om de milieueffecten van processen te minimaliseren.
  • Weten hoe de haalbaarheid en noodzaak van de oplossingen te bepalen, prioriteiten te stellen en een geïntegreerde strategie te ontwikkelen.
  • Het verdedigen van deze strategie ten opzichte van senior en technisch management, alsook de operationele diensten van onze klanten.
  • Beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk, met name om op de hoogte te blijven van de internationale wetenschappelijke vooruitgang én om een goede communicatie te kunnen hebben met onze back office kantoren die ondersteunend werken.
  • Weten hoe je inventief moet zijn in het vinden van nieuwe oplossingen met inachtneming van milieu- en industriële beperkingen.
  • Affiniteit met stoomnetwerken is een grote plus!

Je komt te werken in een zeer aantrekkelijke en evoluerende organisatie met internationale bekendheid. We werken met top blue-chip bedrijven als Kellogg, Mondelez, Barry Callebaut, Procter & Gamble, IKEA, Pfizer, … Je krijgt de mogelijkheid om een wezenlijke en impactvolle rol te spelen in het verduurzamen van de werking van onze klanten én de globale energietransitie.

Onze teams werken in een zeer dynamische en open sfeer, met voldoende persoonlijke inbreng en ruimte voor continue ontwikkeling. Gezien onze snelle groei, kunnen we echte carrièremogelijkheden en doorgroeimogelijkheden bieden.

Neem voor meer informatie over deze vacature en andere mogelijkheden contact via kevin.moons@blueprojects.com